HTML

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Címkék

apple (2) chrome (1) design (1) desktop (1) firefox (1) google (1) háttér (1) hatter (2) háttérkép (1) imac (1) internet explorer (1) ipod (1) leopard (1) mac (2) n95 (1) nano (1) nokia (1) opera (1) os (1) photoshop (3) rajz (1) safari (1) tutorial (1) vízcsepp (1) wallpaper (3) x (1) Címkefelhő

A böngészők design harca

2008.09.05. 22:25 PannonDesign

Sokat lehet vitatkozni a böngészőkről: melyik a leggyorsabb, melyik a használhatóbb, melyik eszik több memóriát. Most egy teljesen más szempontból szeretném megközelíteni a dolgot. A következő írásban a webböngészők logóját illetve honlapját fogom összehasonlítani. A napokban nagyon felkapott hír lett a Google új böngészője a Chrome, meglátjuk mit tud ebben a versenyben produkálni.

háború

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na akkor vegyük szemügyre az 1-el bővült listánkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az internet explorer 7 logója szerintem a legszebb. Talán kicsit furcsa, hogy ezt mondom mivel egy iMac boldogítja mindennapjaimat, de ne legyek már ezért microsoft utáló(igazából nagyon szeretem), sőt szeretem is az Internet Explorer 7 et, windowson azt is használnám a Firefox helyett ha nem lenne olyan csigalassú. Az IE után szerintem a firefox következik, az érdekes élénk színeivel. Blabla bla a többit döntsétek el ti. Ami talán még érdekes hogy lehet valami kapcsolat a design és a termék értékesítése között. Most nem feltétlenül a böngészőkre értem, mert tudom az IE-t nem a designja miatt használják a legtöbben, de úgy általába szeretjük a szebb, pofásabb, rendezettebb, érthetőbb dolgokat. Valójában ez is a design. Rendszerint azok a cégek amelyek komolyabbak, nagyon odafigyelnek a termékük külalakjára, és ezt nem hiába teszik. Na de hogy folytassam a cikket nézzük meg a böngészők weboldalait.

1. Internet Explorer

 

Nem tudom észrevettétek-e de a windows oldala megváltozott, és szerintem nagyon jóra sikeredett. Ezt a designt követi az Internet Explorer oldala is, komoly, halvány színek amik nem zavarják a szemet. Hmmm, egész jó nemde?

2. Mozilla Firefox

 A firefoxnál már kicsit fiatalosabb, trendibb az oldal. Nagyon egyszerű a használata és hamar meg lehet ismerni a böngészőt mert az oldal alján rengeteg info van róla.

3. Apple Safari

Az appletől már megszokhattuk az egyszerű dolgokat. Ez se más csak egyszerű, a legjobb módja a termék bemutatásának, csak a lényeget.

4. Opera

Hát az opera oldala kicsit visszafogottabb, kicsit nagyon komoly, ráadásul nem is a legtrendibb, de itt is minden a helyén van.

5. Google Chrome

Na és végezetül nézzünk valami igazán amatőr oldalt. Hogy engedheti meg a google magának ezt a designt? Kicsit furcsa hogy ekkora cégnél ne lennének designerek. Jó tudom a tartalom a legfontosabb, de itt még tartalom sincs lol. Na mind1 mostmár el lehet dönteni melyik tetszik a legjobban. Nagyon örülnék ha a hozzászólásokban tudatnátok, hogy nektek melyik logó illetve weboldal tetszik.

10 komment

Címkék: google firefox opera design safari internet explorer chrome

A bejegyzés trackback címe:

https://pannondesign.blog.hu/api/trackback/id/tr4650506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ITkukac 2008.09.06. 02:03:45

Szerintem:
1.Internet Explorer
Régi, megbizható, biztonságos, szép, kifinomult design de nem tökéletes.Viszont elég lassu.De egy PHP szerkesztő vagy egy aktiv netes tudja hogy az IE a legjobb.

2.Mozzila
Gyors,érdekes de pl.nemlehet uj tab-nál beállitani hogy a kezdőlap jelenjen meg. Szép az is meg minden... de nem az igazi
3.Opera
Szerintem a leggyorsabb viszont sok a hiba.Szép rengetek skin tartozék.
4.Chrome
Nagyon gyors, talán a legjobb. Viszont óriasi hibái vannak.Java-t elejénte nem ismerte fel...meg Safarinak ismeri fel és sok más kis gagyiság viszont még nagyon új szóval elnézzük neki.
5.Safari
Szar.Viszont szép, sok hiba.

Ez naggyábol a motor része volt a kritikámnak.

A weblap + böngésző design értékelésem.
1.Internet Explorer:-Gyönyörű weblap,a böngésző is nagyon szép.
2.Safari:-Mégpedig a levágott szélek miatt a böngeszőbe.Ez nagyon megfogott.Letisztult egszerü akárcsak a weboldal is.
3.Chrom:-A weblap ahonnan letoltené az ember 1 nagy szar viszont a böngésző kincs.Hogy fent vannak a tabok.Még ijet...Vistán és XP-t is jól virít.
4.Opera:A weblap habár tényleg nagyon komor és komoly viszont designos a böngeszőbe a style ok választása miatt a nagyon menő és szép az alap style sem rossz.
4.Firefox:-Igen ez is a 4. edik. A weblap elégge dedós de amugy király.Kb ugyanaz mint az Opera.

Nah hát már lassan én is cikket irok itt... :D Nekem kb ennyi a véleményem várom a többi cikket!

Zöldfül · http://zoldful.blog.hu 2008.09.06. 09:12:25

Firefoxnál is rengeteg skint és kiegészítőt lehet letölteni...

Nálam a Chrome nem produkál érezhetően gyorsabb böngészést Firefoxhoz képest.

AMi a logókat illeti, az Operáéban semmi ötletesség nincs, az Explorer is elég fantáziátlan, megvalósításában senagy dobás, a Chrome meg kicsit "öncélú"...

ITkukac 2008.09.06. 12:43:41

Utolsó mondatba belefoglaltam, hogy "Kb ugyanaz mint az Opera.". Amúgy :D A logók szerintem mind szépek. Viszont a legszebb talán a mozziláé mivel olyan meleg szineket haszáltak.De a Chrome se lett csúnya :P.

TomTanko 2008.09.06. 16:34:16

Én eddig az Explorert használtam, nem volt vele semmi bajom. Kíváncsiságból letöltöttem a Firefoxot, és a Chromet. A Firefoxot még nem használtam jobban, így első látásra hasonló, mint Explorer, de a Chrome olyan üresnek tűnt.

elsolepeseim.blog.hu

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2008.09.10. 14:51:00

Az Opera logó fő problémája, hogy marha régi. A többihez képest is.

Game Master 2008.09.11. 01:30:10

nállam a firefox logója a nyerő

sztewe 2008.09.22. 16:35:25

Nálam:
1. FireFox (saját beállítású, kb 20 kieg et használok)
2. Opera (a legtöbb kieg et amit FFox ba használok, integrálva van Opera ba, csak nincs épkézláb rss olvasó, mint az rss tickler)
5000.IE sucks (aki használt már reklámblokker el, Noscript el, rss tickler el, ForecastFox al FFox ot, az hallani se akar többé IE ről )

sztewe · http://szaboi.spaces.live.com 2008.09.22. 16:41:25

De ez csak saját vélemény volt. Mindenki azt használ amit akar, csak elegem lett IE ből mert 1szer böngésztem vele, suliba, még 2005 be megnyitottam egy ajánlott oldalt, csak úgy özönlöttek a vírusok. az ActiveX tartalomnak hála.
Aztán persze jött a lebaszás, legközelebb megpróbáltam ugyanazt az oldalt a tanár által beállított FFox al, (ugyanígy Adblock, Noscript) és semmi gond.
süti beállítások módosítása